A. Antrenament – informaţii generale

Shortlink: http://wp.me/ptsms-1e

Aceasta este cea prima parte a articolului despre antrenament, a doua fiind B. Antrenament – sfaturi pentru începători. Este necesar să fi citit acest prim document pentru a putea înţelege informaţiile din cel de-al doilea.

În primul rând, îţi aduc la cunoştinţă că acest text se referă la modul în care funcţionează antrenamentul într-un manager online numit Profurgol. Într-o oarecare măsură, am dezvoltat şi am explicat informaţiile deja existente în regulamentul jocului. Desigur, există şi pasaje în care îmi expun propria opinie sau în care adaug informaţii pe care se întâmplă să le cunosc din experienţă.

Antrenamentul săptămânal în Profurgol este constituit din 2 etape: antrenamentul de marţi şi cel de joi. În fiecare dintre cele două zile, vei putea antrena câte 5 jucători diferiţi. Dacă este vorba de Fizic sau Formă, vei putea selecta până la 5 jucători la una din acestea două în cadrul aceluiaşi antrenament iar în cazul tuturor celorlalte tipuri de antrenament, vei avea posibilitatea să alegi până la 3 jucători.

Un jucător se poate antrena sau poate juca de două ori pe săptămână, dar în acest caz el este predispus la accidentări  (dacă se accidentează sau nu, depinde de Fizic şi de Vârstă) datorate oboselii. Chiar dacă această accidentare nu se va concretiza, jucătorul va scădea la formă, cel puţin în interiorul treptei daca nu o treaptă propriu-zisă. Totodată, dacă un jucător primeşte acelaşi tip de antrenament şi marţi şi joi, atunci el va primi numai un antrenament şi jumătate (1,5), iar nu două (2).

Antrenorul tău va semna un contract valabil 48 de săptămâni, după care va trebui să negociezi unul nou (mai multe detalii cu privire la acest aspect la cerere). Antrenorul poate pregăti jucătorii la 2 skilluri principale (Portar, Fundaş, Extremă, Creativitate, Şut) şi un (1) skill secundar (Poziţionare, Pase, Demarcare, Faze fixe). Vei putea antrena jucătorii numai la unul dintre skillurile pe care le cunoaşte antrenorul tău, plus Fizic şi Formă, calităţi pe care le poate pregăti orice antrenor.

Conform regulamentului, un jucător de până la 20 de ani până va creşte o treaptă în 7-8 antrenamente la o calitate principală şi în 3-4 antrenamente în cazul unei calităţi secundare(cel mai probabil în cazul unui antrenor Acceptabil). Desigur, aceste cifre variază mult în funcţie de calitatea antrenorului, de vârstă, de caracter şi de cât de “high” sau cât de antrenat este jucătorul în cauză. Astfel, el poate să fi primit 4 antrenamente la Şut la echipa anterioară în momentul în care l-ai cumpărat şi după doar 3 antrenamente să crească din nou. Nu este o excepţie de la regula generală a duratei antrenamentului, doar că jucătorul respectiv a primit antrenamentele la două (sau mai multe) echipe diferite.

Nivelul antrenorului va influenţa foarte mult durata antrenamentului. Din experienţa proprie pot spune că diferenţa dintre un antrenor Acceptabil ridicat şi restul nivelelor antrenorului este destul de mare, de aceea vă recomand să cumpăraţi un antrenor cu skill maxim cu prima ocazie.

Preţurile şi salariile pentru un antrenor de seniori şi unul de juniori sunt menţionate în Indexul de la finalul acestui document.

Iniţial, vei primi un antrenor Începător ridicat, deci mai jos de acest nivel nu vei avea (în mod normal) niciodată antrenorul. Recomandarea mea este ca acest antrenor să fie înlocuit cu unul Acceptabil când aveţi posibilitatea, iar nu Acceptabil scăzut, care ar fi fost următorul skill, întrucât diferenţa este însemnată între cele două trepte.

Am sa închei aceasta parte cu antrenamentele speciale, cele de Atac combinat şi Defensivă combinată. Pentru a putea să le foloseşti, vei avea nevoie de un antrenor care să fie specializat pe Şut şi Demarcare, respectiv Fundaş şi Poziţionare. Antrenamentul special poate fi folosit numai în zilele de marţi şi constă în antrenarea 50-50 a calitătii principale(50%) şi a celei secundare(50%). Practic, diferenţa dintre a antrena acelaşi jucător marţi la Şut şi joi la Demarcare este că riscul de accidentare şi scăderea formei scade în cazul antrenamentelor speciale. Desigur, respectivul jucător va primi numai 50% din fiecare antrenament, şi nu un antrenament întreg precum în cazul a două antrenamente obişnuite de Şut şi Demarcare. Totuşi, dacă în ziua de joi, jucătorul este antrenat din nou la unul dintre cele două skilluri din cadrul antrenamentului special, va fi din nou predispus la accidentări sau la scăderea formei datorate suprasolicitării.

– – – – – – – – –

Index:

Preţurile şi salariile pentru un antrenor la seniori sunt (indiferent de skillurile pe care e specializat):

– 2,000 €        – Începator scăzut (salariu: 1,000 €)

10,000 €      – Începator (salariu: 2,000 €)

50,000 €      – Începator ridicat (salariu: 6,000 €)

250,000 €    – Acceptabil scăzut (salariu: 15,000 €)

500,000 €    – Acceptabil (salariu: 30,000€)

1,000,000 € – Acceptabil ridicat (salariu: 50,000 €)

––

În cazul antrenorului de juniori, preţurile sunt următoarele:

10,000 €                   – Începator scăzut(salariu 100 – 1000* €)

10,000 – 55,000* € – Începator(salariu 2,000 – 6,000* €)

50,000 – 300,000* € – Începator ridicat(salariu 3,000 – 10,000* €)

100,000 – 700,000* € – Acceptabil scăzut(salariu 6,000 – 18,000* €)

200,000 – 1,200,000* € – Acceptabil(salariu 10,000 – 30,000* €)

350,000 – 2,000,000* € – Acceptabil ridicat(salariu 16,000 – 40,000* €)

*Preţurile şi salariile lor variază în funcţie de câţi jucători poate antrena. Limita minimă este raportată la 1 jucător, iar cea maximă la 5 jucători. Celelalte preţuri şi salarii se află în acel interval.

by GES-CezarG and GES-Totalacarete

– – – – – – – – –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: