B. Antrenament – sfaturi pentru începători

Shortlink: http://wp.me/ptsms-Y

Aceasta este cea de-a doua parte a articolului despre antrenament, prima fiind A. Antrenamentul în Profurgol – informaţii generale. Este necesar să fi citit acel prim document pentru a putea înţelege informaţiile de mai jos.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să accepţi ca în primele 4 sezoane, performanţa să treacă pe locul 2 în detrimentul antrenamentului. Dacă eşti dispus să faci acest sacrificiu (şi ar trebui să fii dacă vrei să faci vreodată performanţă), citeşte mai jos.

a) Antrenorul

Iniţial, nu iţi vei permite un antrenor mai bun, aşa că vei antrena timp de aproximativ 1,5 sezoane cu cel pe care îl primeşti de la început, adică cel Începător ridicat.

Apoi, în meniul “Biroul managerului” iţi alegi calităţile antrenorului în funcţie de ce ţi-am spus mai sus. Ca skill secundar, recomand:

-Pentru fundaşi: Poziţionare sau Pase;

-Pentru mijocaşi, extreme şi atacanţi: Pase.

b) Jucătorii de antrenat (aşa-zişii “antrenabili”)

Tipul de antrenament îl alegi în funcţie de preferinţele tale, dar pentru început te sfătuiesc să eviţi antrenamentul de portar.

Cumpără 6 jucători de antrenat, cu skill Acceptabil sau Acceptabil ridicat (dacă te încadrezi în bani), de maxim 18-19 ani (de preferat cât mai tineri), cu un caracter îmbunătăţibil, câştigător sau briliant, nu mai scăzut de atât (nu Viitor sumbru sau Limitat), pe care îi antrenezi la skillul principal . Dacă ţi-ai ales un antrenor specializat în Şut şi Fundaş, iţi vei cumpăra 3 fundaşi şi 3 atacanţi tineri pe care să îi antrenezi (în total 6). Calculează-ţi cu atenţie banii, astfel încât să îţi ajungă pentru toţi cei 6 jucători. Iniţial ai 300,000€, deci ar fi bine ca preţul plătit pentru fiecare să nu depăşească ~50,000€.

Fii foarte atent la limita de 10 stranieri din lot! Nu vei putea avea mai mult de 11 jucători de altă naţionalitate, iar dacă vei avea 11, numai 10 vor putea primi număr şi, implicit, antrenament.

Pe lângă cei 6 jucători pe care îi vei cumpăra, vei mai antrena încă 4 jucători pe care îi alegi din lotul tău iniţial (în total trebuie să fie 10). Aceştia trebuie să aibă una din calităţile pe care le antrenezi de un nivel mai mare sau egal decât Acceptabil şi vârstă mai mică decât 21 de ani sau chiar 22-23 de ani dacă au calitatea Acceptabil ridicat. Dacă nu ai 4 astfel de jucători, măreşti numărul celor pe care îi cumperi astfel încat suma lor (numărul celor pe care îi ai + numărul celor pe care îi vei cumpăra) să fie mereu 10. Acelaşi lucru se aplică şi dacă ai în echipa iniţială mai mult de 4 jucători care pot fi antrenaţi (condiţii: una din calităţile pe care le antrenezi de un nivel mai mare sau egal decât Acceptabil şi vârstă mai mică decât 21 de ani sau chiar 22-23 de ani dacă au calitatea Acceptabil ridicat): micşorezi numărul celor pe care îi cumperi astfel încat suma lor (numărul celor pe care îi ai + numărul celor pe care îi vei cumpăra) să fie mereu 10.

c)  Strategia de antrenament pe termen mediu – lung

c1) Prima fază de antrenament

După ce ai cumpărat jucătorii de care ai nevoie şi ai în echipă cei 10 jucători pe care îi poţi antrena, vei seta antrenamentul astfel încât numărul de antrenamente la skill principal să nu depăşească 3 în fiecare zi de antrenament. Totodată, nu vei putea să dai 2 antrenamente aceluiaşi jucător în cadrul aceleaşi zile. Toţi cei 10 jucători vor primi câte un antrenament în cadrul unei săptămâni.

Antrenează jucătorii pe care i-ai cumpărat timp de ~1,5 sezoane sau până când ajung la skillul de Bun scăzut la calitatea principală. Când ajung la Bun scăzut, trebuie vânduţi (pentru că din câte am observat este cel mai convenabil în cazul antrenamentului pe termen mediu); evită să îi scoţi la vânzare cu preţul minim, pune un preţ de pornire mediu spre maxim, undeva în jurul a 300,000€. Dacă nu se vând de prima oară, îi mai scoţi la vânzare o dată.

Atunci când jucătorii încep să sară, unul câte unul, la Bun scăzut, vinde-i şi cumpără în locul fiecăruia câte un jucător de 16-18 ani Acceptabil ridicat cu un caracter îmbunătăţibil, câştigător sau briliant, nu mai scăzut de atât (nu Viitor sumbru sau Limitat). Vei încerca să nu depăşeşti suma de ~125,000€ pentru fiecare jucător nou. Atunci când vei fi terminat de înlocuit toţi cei 10 jucători pe care îi antrenai înainte, îţi vor fi rămas cu siguranţă cel puţin 1,000,000€, bani pe care îi vei folosi ca să îţi cumperi un nou antrenor de seniori, Acceptabil ridicat, cu aceleaşi calităţi principale antrenate ca şi precedentul şi secundara la alegere.

c2) A doua fază de antrenament

Având aceşti jucători noi de antrenat, îi vei antrena până când ating skillul de Impresionant, adică circa 2,5 sezoane.  Atunci când jucătorii încep să sară, unul câte unul, la Impresionant, vinde-i (iarăşi, evită să îi scoţi la vânzare cu preţul minim, pune un preţ de pornire mediu spre maxim, undeva între 1,000,000€ şi 1,500,000€, în funcţie de jucători) şi cumpără în locul fiecăruia câte un antrenabil de 16-17 ani Bun scăzut – Bun cu un caracter câştigător sau briliant, nu mai scăzut de atât. Vei încerca să nu depăşeşti suma de ~600,000€ pentru fiecare jucător nou cumpărat (desigur, poţi plăti şi ceva mai mult dacă găseşti un tânăr jucător foarte foarte bun). Aceşti tineri jucători vor constitui baza echipei tale de mai târziu pe cele două posturi.

Atunci când vei fi terminat de înlocuit toţi cei 10 jucători pe care îi antrenai înainte, îţi vor fi rămas cu siguranţă suficienţi bani, bani pe care îi vei folosi ca să îţi cumperi un nou antrenor de juniori, Acceptabil ridicat pe 5 poziţii, în valoare de 2 milioane şi să reînnoieşti contractul antrenorului de la echipa mare (~650,000€).

Cu restul banilor (ar trebui să îţi mai şi rămână destul dacă urmăreşti îndeaproape planul), îţi vei întări (în sfârşit) echipa cu ce consideri tu că îi trebuie. Îmi imaginez că după 4 sezoane, vei fi învăţat cum merg lucrurile în joc şi vei şti cum să îţi gestionezi fondurile. Dacă respecţi şi cele 10 sfaturi din Ghidul jucătorului de PRO, în acest moment te vei afla cel puţin în liga a III-a şi cu noile investiţii vei putea să ataci liga secundă.

Totodată, de aici înainte tu vei decide strategia de antrenament pentru că vei fi experimentat destule. Dacă vei alege să repeţi faza a doua de antrenament cu mici sau mari modificări sau dacă vei folosi propria ta strategie de antrenament, decizia e în mâinile tale.

d) Antrenamentul la echipa de juniori

Din nou, îţi recomand ca la început să nu investeşti într-un antrenor nou de juniori, doar să promovezi juniorii şi să le setezi tipul de antrenament în funcţie de calitatea principală cea mai ridicată. Îi vei antrena aşa o vreme, până vei hotărî că sunt îndeajuns de buni ca să fie promovaţi la echipa mare.

Aştept comentariile, adăugările şi criticile voastre, pentru a putea îmbunătăţi acest material.

by GES-CezarG and GES-Totalacarete

–––

Un răspuns to “B. Antrenament – sfaturi pentru începători”

  1. A. Antrenament – informaţii generale « [RO] Profurgol.com Says:

    […] Profurgol.com Cum să te descurci la început « B. Antrenament – sfaturi pentru începători Ghid de buzunar al jucătorului de PRO […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: