Ghid de buzunar al jucătorului de PRO

Shortlink: http://wp.me/ptsms-1f

Dacă intenţionezi să joci Profurgol şi nu prea ştii ce să faci, uite o serie de sfaturi:

1. Citeşte cu foarte mare atenţie Ghidul Oficial [http://www.profurgol.com/index.php?estado=guia] şi nu ezita să revii la el oricând ai o neclaritate. Îl vei găsi mereu în stânga jos, în meniul “Profurgol.com” -> “Ghid oficial”. Este structurat în 29 de capitole, astfel că lecturarea lui este mai placută şi mai uşoară decât în mod normal. Deci în acest moment, dacă nu ai citit Ghidul, vei merge acolo unde ţi-am explicat şi il vei citi, pentru a putea înţelege ceea ce am scris mai jos. Înarmează-te cu răbdare!

Totodată, pe (aproape) fiecare pagină din joc există un meniu în dreapta sus ce poartă numele de “;Ajutor;”, meniu care te va conduce către secţiunea din regulament referitoare la conţinutul acelei pagini.

2. Nu cheltui niciun ban până nu citeşti regulamentul şi (eventual) acest ghid.

3. Dă un nume stadionului tău. Prima oară va fi gratuit, dar dacă vei dori să îl modifici mai târziu vei pierde un număr de suporteri. Ca să eviţi astfel de cheltuieli inutile, dă-i un nume care să rămână pentru o perioadă cât mai lungă de timp şi ai grijă la greşelile de scriere!

4. Promovează cei 5 juniori la echipa de juniori, dar nu schimba antrenorul deocamdată! În funcţie de calitatea principală cea mai ridicată pe care o are fiecare jucător, îi vei putea antrena la respectiva calitate, antrenament pe care îl va primi vineri la ora 12:00.

5. Un moment foarte important pentru viitorul clubului tău este alegerea tipului de antrenament, alegere care va fi făcută ţinând seama de o serie de factori. Astfel, trebuie să înţelegi foarte bine cum funcţionează antrenamentul în Profurgol, pentru că el va fi principala ta sursă de venit din joc. Detalii cu privire la antrenament poţi găsi aici [Antrenament]. După ce ai citit explicaţiile de acolo, probabil ai înţeles cum funcţionează antrenamentul şi cam ce ar trebui să faci la început.

Nu am postat întreaga explicaţie aici, pentru că acesta se vrea a fi un ghid sumar şi am hotărât să nu îl încarc inutil.

6. În primele două sezoane va trebui să îţi iei gândul de la performanţe, pentru a strânge nişte bani cu care să iţi poţi construi o echipă. Din echipa iniţială, selectează 1 portar, 6 fundaşi (5 titulari şi o rezervă), 4 mijlocaşi centrali (3 titulari şi o rezervă) şi 4 atacanţi (3 titulari şi o rezervă) care sunt mai buni şi pe care nu ii vei concedia. Pe ceilalţi jucători, daca au skill sub Acceptabil, îi vei concedia, şi nu îi vei pune pe lista de transferuri (pentru că te costă) ! Pe cât posibil, încearcă să păstrezi în echipă 22 de jucători (cu tot cu antrenabili, desigur), 11 alcătuind prima echipă şi ceilalţi 11 echipa a doua, în care pot intra şi jucători mai slabi.

7. Programează-ţi în fiecare săptămână un amical şi introduce echipa de rezerve. Astfel, vor păstra şi ei forme cât de cât acceptabile, în caz că vreun titular se accidentează. Cea mai uşoară modalitate de a obţine un amical este să postezi pe forumul naţional la rubrica “Meciuri amicale” sau să participi într-o cupă amicală.

8. Primul 11 o să îl realizezi utilizând cei mai buni jucători pe fiecare post din cei pe care i-ai selectat. La început, te sfătuiesc să schimbi formaţia standard în 4-3-3 cu un fundaş lateral către centru şi 3 mijlocaşi ofensivi, întrucât echipele bot si semibot nu iţi vor pune probleme în apărare şi cu formaţia aceasta ofensivă vei putea să le depăşesti apărarea şi să înscrii suficiente goluri. Totodată, nu uita să selectezi tactica „Atac central„,  iar nu o altă tactică. Dacă nu te descurci cu crearea acestei tactici, ai aici un exemplu: Tactica 4-3-3 offensive

9. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci la început este să îţi găseşti un mentor. Pe lângă sfaturile mentorului, de fiecare dată când ai întrebari legate de joc, vizitează Conferinţa Naţională şi întreabă acolo pentru că mereu se vor găsi utilizatori dornici să te ajute. Pe de altă parte, poţi să imi dai un mesaj privat (nick: CezarG) şi eu te voi ajuta în limita timpului disponibil.

10. Multă baftă!

by GES-CezarG and GES-Totalacarete

– – – – – – – – – –

Un element de noutate este apariţia Blogului oficial al Profurgol, o poveste a Profurgol-ului, scrisă în stilu-i caracteristic de Pedro. Îţi recomand cu – căldură să îl citeşti regulat pentru ca merită!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: